Viisaudenhampaiden poisto veikin yllättävän huonoksi olon. Särkylääkkeitä en kyllä tarvinnut ihan niin paljon kuin lääkäri määräsi, lähinnä vain muutaman päivän pidempään, tosin lopuksi kyllä leikkasin niitä paloiksi. Söin antibioottikuurin varmuuden vuoksi, huuhtelin suuta Corsodylillä aamuin illoin viikon verran, ja suussa oli itsestäänsulavat tikit. Kahdet niistä ovat jo irronneet, toinen niin että varmaan söin sen, toinen irtosi puhuessani eilen. Kolmas tikkaus ovat vielä paikoillaan, se joka eniten on hiertänytkin koko ajan. Hmph. Mutta, pahaa makua suuhun tai muutakaan ylimääräistä huolestuttavaa suuoiretta ei ole tullut ollenkaan, yllätyin aika paljon kun en saanut edes aftakasaa leikkaushaavojen ympärille. Nyt en ole kipulääkkeitäkään ottanut kolmeen päivään. Turvotusta oli aika paljon, mutta uskon sen suurimmaksi osaksi nyt laskeneen.

Se oli tosiaan elämäni ensimmäinen leikkauspöydällä makoilu. Eipä kokemusta nyt millään muotoa mukavaksi voi sanoa, mutta toisaalta puudutus toimi oikein hyvin, ja oli armeliasta, että omat silmät oli peitetty enkä nähnyt, mitä kaikkea tapahtui. Kanssani juteltiin leikkauksen aikana ja jos säikähdin jotain, minulta kysyttiin, mikä hätänä. Hoitaja kysyi, haluanko painavan peiton, ja totta kai otin, koska rakastan painavia peittoja!

Kammoa ei siis jäänyt. 

Se pelkäämäni koko pään puudutus ei muuten toteutunut, puoli päätä vain. Se johtuu siitä, että minulla oli vain yksi alaviisuri. Ne kun pitää puuduttaa tymäkämmin. 

Litkuruokien syöminen oli tylsää, kuten aina, mutta kevään kunniaksi pieni nestepaasto taitaa olla ollut ihan oo koo. Vaatteet istuvat paremmin. Olisin saanut aloittaa kiinteiden ja lämpimien ruokien syömisen aiemmin kuin milloin sen lopulta tein, mutta en todellakaan halunnut ottaa infektioriskiä. Mieluummin elää hetken pidempään litkuilla kuin hengenvaarallinen tulehduspesäke leuassa nautinnon tähden.

Keskiviikkona on infopäivä oikomishoidon aloittaville ja heidän läheisilleen. Magneettikuvaus on sitten sen jälkeen seuraava askel. Tästäpä muistinkin unohtaneeni merkitä sen kalenteriini. Asia onkin korjattava ihan asap.