Olin tänään leukanivelten magneettikuvauksessa. Siitä tehtiin osa ilman apuainetta, osa apuaineen kanssa, ja pieni osa suu auki. Kaikkiaan meni puolisen tuntia.

Olipahan meluisa, hämmentävä ja hankala tutkimus. No, minulla ei ahtaan eikä suljetun paikan kammoa ole, mutta aistit menivät jossain määrin sekaisin kun informaatio oli niin epätavallista. Olet putkessa, ympärillä kolisee ja rymisee rytmikkäästi, kuulokkeista kuuluu musiikkia (hei, oma cd!) joka välillä hukkuu laitteen ryminään. Tukkaan hellästi puhalteleva ilmastointi oli kyllä tosi kiva, kuten myös tyyny jalkojen alla ja painava peitto päällä. Putken kattoon piirtyneet värikkäät hallusinaatiot olivat vähemmän kivoja, kuten myös pakonomainen tarve saada liikkua edes vähän, kun käsky oli käynyt OLLA liikkumatta ilman juurikaan apuja asennon säilyttämiseen. Suuta auki pidettäessä sai purra pientä palikkaa, mikä ei tosin myöskään ollut ihan yhtä helppoa kuin vaikka se kuuluisa heinänteko, kun piti purra samalla lailla viisi pitkää minuuttia. Homma menikin välillä itsensä kanssa taisteluksi, ja hetkittäin meinasin kauhistua, kun lihakset eivät enää kuunnelleet käskyjä. Putkesta ulos tullessa, vaikka siellä tarvitsikin olla vain rintakehästä ylöspäin, oli tosi hutera olo.

Hoitajat kuitenkin sanoivat kuvien onnistuneen. Se oli jopa yllättävää, koska loppua kohti oli niin vaikeaa.

Aion antaa palautetta. Ihan varmasti tuon voi tehdä potilasystävällisemminkin. No, nyt sekin on ohi ja olipahan kokemus, ja erilainen kuin telkkarissa. 

Sitten odottelemaan seuraavaa aikaa oikojalle. Aion myös käydä tavallisessa tarkastuksessa ja hammaskiven poistossa, jos jotenkin vain ehtii. Viisaudenhampaiden poistosta ei seurannut mitään pahoja makuja suuhun tms, ja tikitkin lähtivät itse pois, kuten pitikin. 

Asiat tuntuvat etenevän nyt hitaammin kuin odotin. Jossain kohtaahan luulin että minulla olisi raudat jopa öö... viime jouluna. No toisaalta, nyt on ollut eräitä muita terveydellisesti merkittäviä asioita, joiden kannalta hammashomman viivästyminen on itse asiassa enemmän kuin OK. Ei haittaisi yhtään vaikka QH olisi vasta syksyllä suussa.