Tänään sain braketit ja ensimmäisen kaaren alaleukaan. En näemmä kirjoittanut, että sitä ennen toki pidin kumilenkkejä hammasväleissä viikon. Se oli jälleen kerran varsin kamalaa ja vaati kipulääkkeitä. Yläkaareen ei tehty muutoksia, sinne tuli vain uudet kumilenkit vanhalle kaarelle.

Alakaaren braketit mahtuvat toistaiseksi olemaan suussa ilman korotuslevyjä. Se on erittäin positiivista.

Viimeksi oikoja lupaili, että tänään QH lähtisi. Olin jo odottanut sitä kovasti, koska se on ollut suussani jo lähemmäs yksitoista kuukautta, mikä lienee varsin pitkä aika tuota härveliä pitää. Arvannettekin jo tästä, että sille keksittiin edelleen käyttöä, eikä se lähtenytkään. Nyt on sitten kolme kojetta suussa yhtäaikaa, ja melkein tekee mieli vitsailla kyborgiuden rajan lähestymisestä. Tylsä totuus lienee kuitenkin se, että tuttu jomotus alkanee hetkellä millä hyvänsä, ja ainakin yläleuan kohdalla kiinteän ruoan syöminen onnistui vasta viiden päivän kuluttua ensimmäisen kaaren saamisesta. Olenkin jemmaillut jo rahkoja ja jogurtteja jääkaappiin, ja täytynee myös rohkaistua kokeilemaan uusia sosekeittoreseptejä.

QH siis auttaa tästä eteenpäin saksipurentani korjaamisessa. Tämä on se sama hammas, jonka kohdalla on jo maalailtu uhkakuvia poistotuomiosta. Tänään ilmassa oli, ehkä vähän yllättävästi, päätös vielä yrittää kääntää hampaan asentoa paremmaksi. QH-kojeeseen sai hyvin kiinni nupit, joihin kiinnitettiin hampaan yli menevä voimaketju. Jossain vaiheessa saan kuulemma jonkin sellaisen vedon siihen, mitä minun pitää itse vaihtaa. Sitten, jos hammas näyttää oikenemisen merkkejä, saan jotkut osittaiset korotukset.

Kuulemma yläleuan hammasraot ovat nyt suurimmat, mitä ne tulevat tämän projektin aikana olemaan. Niitä aletaan kohta sulkea. Eivät ne mitään aivan hirmuisia ole, mutta ulkonäköni on kyllä varsin eri kuin vaikka vuosi sitten. Oman hymyn muuttumista koko ajan leveämmäksi on ollut outoa seurata peilistä.

Hetkittäin leikkaus jo jännittää. En tosin millään jaksa uskoa, että leikkauspäivä koittaisi jo ensi maaliskuussa. Ei sitä kukaan luvannut ole, mutta sellaisia suunnitelmia olen aiemmin tänne itse kirjoittanut.